DEIM

 

Microsoft DreamSpark (MSDN Academic Alliance)

Descripció

El Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques (DEIM) es va subscriure al programa de Microsoft MSDN Academic Alliance (MSDNAA) al Setembre de 2003, per iniciativa de la Formació Continuada del DEIM, i amb la col·laboració de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Des de juny de 2011 la subscripció va passar a ser de tota l'ETSE, i per tant abarca a tots els seus alumnes, professors i personal d'administració i serveis. Al gener de 2012 Microsoft va crear DreamSpark, substituint a MSDNAA.

Aquest programa ens proporciona tot el programari de desenvolupament de Microsoft, inclosos els seus sistemes operatius, servidors, llibreries i aplicacions (queda exclòs, entre d'altres, Microsoft Office), amb finalitats acadèmiques dels ensenyaments de l'ETSE.

DreamSpark permet la distribució de tots aquests productes:

Altres aspectes interessants:

Evidentment hi ha restriccions:

Obtenció de productes

La gestió de la distribució dels productes disponibles a DreamSpark es fa via web, i permet la descàrrega dels productes i la generació de les claus necessàries per a la seva instal·lació. L'adreça d'inici és:

http://e5.onthehub.com/WebStore/ProductsByMajorVersionList.aspx?ws=5981e838-689b-e011-969d-0030487d8897&vsro=8

Claus d'accés a ELMS

Per accedir a DreamSpark cal que l'administrador us hagi donat d'alta prèviament. Es dona d'alta de forma esglaonada a tots els membres d'aquests col·lectius:

Sempre que ha estat possible s'han utilitzat com a Noms d'accés les adreces de correu electrònic de la URV, per exemple les dels tipus nom.cognom@estudiants.urv.cat i nom.cognom@urv.cat. DreamSpark s'encarrega d'enviar automàticament les Claus d'accés corresponents a les adreces de correu electrònic donades d'alta.

Si formeu part d'un d'aquests col·lectius però no disposeu de Nom i Clau d'accés, proveu a utilitzar l'opció "¿Ha olvidado su contraseña?", posant la vostra adreça de correu electrònic universitari com a Nom d'usuari. Hauríeu de rebre un missatge amb la vostre Clau d'accés. En cas negatiu, contacteu amb msdnaa@urv.cat

Noves altes

Si formeu part d'un dels col·lectius anteriors i no teniu accés, contacteu amb msdnaa@urv.cat.

Instal·lació de productes

Per la majoria de productes no obtindreu directament el programa d'instal·lació si no una imatge ISO dels CDs o DVDs corresponents. En aquest cas teniu dues opcions:

Un petit problema detectat és que, quan l'aplicació que voleu instal·lar des de disc està dividida en diverses parts (ja siguin els continguts d'imatges ISO o carpetes diferents plenes d'arxius), de vegades cal ajuntar-ho tot en la mateixa carpeta, com si fos un únic CD o DVD.

Productes

Entre els productes disponibles trobem:

Podeu consultar un llistat més complet dels productes disponibles (s'actualitza periòdicament).

Llicències

Com a informació estadística, podeu consultar un llistat del nombre de llicències emeses de cada producte (s'actualitza periòdicament).