DEIM

 

Microsoft Imagine Premium (previously MSDN Academic Alliance, and DreamSpark)

Descripció

El Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques (DEIM) es va subscriure al programa de Microsoft MSDN Academic Alliance (MSDNAA) al Setembre de 2003, per iniciativa de la Formació Continuada del DEIM, i amb la col·laboració de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Des de juny de 2011 la subscripció va passar a ser de tota l'ETSE, i per tant abarca a tots els seus alumnes, professors i personal d'administració i serveis. Al gener de 2012 Microsoft va crear DreamSpark, substituint a MSDNAA, que posteriorment, al 2016, va prendre el nom actual de Microsoft Imagine.

Aquest programa ens proporciona tot el programari de desenvolupament de Microsoft, inclosos els seus sistemes operatius, servidors, llibreries i aplicacions (queda exclòs, entre d'altres, Microsoft Office), amb finalitats acadèmiques dels ensenyaments de l'ETSE.

Microsoft Imagine permet la distribució de tots aquests productes:

Altres aspectes interessants:

Evidentment hi ha restriccions:

Obtenció de productes

La gestió de la distribució dels productes disponibles a Microsoft Imagine es fa via web, i permet la descàrrega dels productes i la generació de les claus necessàries per a la seva instal·lació. L'adreça d'inici és:

http://e5.onthehub.com/WebStore/ProductsByMajorVersionList.aspx?ws=5981e838-689b-e011-969d-0030487d8897&vsro=8

Claus d'accés

Per accedir a Microsoft Imagine cal que l'administrador us hagi donat d'alta prèviament. Es dona d'alta de forma esglaonada a tots els membres d'aquests col·lectius:

Sempre que ha estat possible s'han utilitzat com a Noms d'accés les adreces de correu electrònic de la URV, per exemple les dels tipus nom.cognom@estudiants.urv.cat i nom.cognom@urv.cat. Microsoft Imagine s'encarrega d'enviar automàticament les Claus d'accés corresponents a les adreces de correu electrònic donades d'alta.

Si formeu part d'un d'aquests col·lectius però no disposeu de Nom i Clau d'accés, proveu a utilitzar l'opció "¿Ha olvidado su contraseña?", posant la vostra adreça de correu electrònic universitari com a Nom d'usuari. Hauríeu de rebre un missatge amb la vostre Clau d'accés. En cas negatiu, contacteu amb msdnaa@urv.cat

Noves altes

Si formeu part d'un dels col·lectius anteriors i no teniu accés, contacteu amb msdnaa@urv.cat.

Instal·lació de productes

Per la majoria de productes no obtindreu directament el programa d'instal·lació si no una imatge ISO.

Un petit problema detectat és que, quan l'aplicació que voleu instal·lar des de disc està dividida en diverses parts (ja siguin els continguts d'imatges ISO o carpetes diferents plenes d'arxius), de vegades cal ajuntar-ho tot en la mateixa carpeta, com si fos un únic CD o DVD.

Productes

Entre els productes disponibles trobem: