Propostes PFC - DEIM
[ Inici | Properes Lectures ]
Professor/a Javier Parra Arnau ( CCIA )
Títol Sistemes de vigilància online massiva
Tema
Descripció Els recents atacs terroristes han augmentat el nivell de vigilÓncia online realitzat pels governs de tot el mˇn. En particular, desprÚs dels atacs de Charlie Hebdo a ParÝs, el govern francŔs ha aprovat una nova llei d'intelĚligŔncia de senyals. Aquesta nova llei inclou la possibilitat de desplegar caixes negres a la xarxa per analitzar sistemÓticament les metadades dels usuaris d'Internet amb la finalitat de detectar possibles terroristes.

Tot i que Ús clarament legÝtim per un govern per lluitar activament contra el terrorisme, Ús qŘestionable si la soluciˇ de vigilÓncia a gran escala Ús racional i augmentarÓ la seguretat en general. En concret, Ús qŘestionable si aquesta soluciˇ Ús rentable, ja que s'espera, d'acord amb la paradoxa de falsos positius, que gran part dels recursos es destinaran a analitzar les dades d'innocents.

Aquest projecte tÚ com a objectiu estudiar el cost econ˛mic d'un sistema de vigilÓncia online massiva i comprendre les condicions sota les quals la vigilÓncia de dades pot ser racional. A partir de treball propi anterior, el projecte analitzarÓ bases de dades existents d'incidents terroristes i realitzarÓ experiments per determinar el cost econ˛mic d'aquests sistemes.
Materies .
Coneixements Assignatures:
Tecnologia
Ensenyament GEI
Dificultat Mitjana
Documentació