Propostes PFC - DEIM
[ Inici | Properes Lectures ]
Professor/a Jordi Castellà Roca ( CCIA-LSI )
Títol Construcció d’un digraf entre els perfils dels usuaris de AOL. Quines són les teves cerques i quins són els teus amics.
Tema Universitat
Descripció Els motors de cerca ens faciliten accedir a la informació que és del nostre interès. Per cada consulta que enviem ens retornen un llistat ordenat de pàgines web que contenen informació relacionada amb els termes de la cerca. No obstant, els cercadors no es limiten a proveir aquest servei sinó que també guarden les cerques que fan els usuaris. A partir de les cerques que ha fet cada usuari podem construir el seu perfil. En aquest treball utilitzarem les consultes de 650.000 usuaris que va facilitar AOL per construir un digraf que unirà els usuaris entre ells. Els pesos de les arestes indicaran si els perfils de dos usuaris són més o menys propers. Per processar aquest volum de dades utilitzarem Apache Hadoop. A partir del digraf es podran desenvolupar mètodes per la protecció dels usuaris mantenint la utilitat de les dades.

Materies Bases de dades - Programació - Seguretat informàtica - Seguretat i privadesa - Clústers de computació - Cloud computing.
Coneixements Assignatures: Seguretat en Xarxes, Estructures de Dades, Sistemes de Comerç Electrònic, Sistemes Oberts, Sistemes Distribuïts
Seguretat de Xarxes, Protocols de Comunicacions Segurs, Programació
Tecnologia Privadesa de Dades, Seguretat, Hadoop, Java
Ensenyament GEI
Dificultat Molt alta
Assignat a VICTOR COLOMÉ CARCOLÉ
Documentació  
Projecte en curs !!